İstanbul Beyoğlu Hurdacı -Beyoğlu Hurdacı – İstanbul Hurdacılar
Beyoğlu Hurdacı
Beyoğlu da İstanbul hurda alım firmaları ve hurdacıların hizmet verdiği ilçeler arasında yer alır. Beyoglu’nun mahalleleri olan, Arapcami, Asmalımescit, Bedrettin, Bereketzede, Bostan, Bülbül, Camiikebir, Cihangir, Çatmamescit, Çukur, Emekyemez, Evliya Çelebi, Fetihtepe, Firuzağa, Gümüşsuyu, Hacıahmet, Hacımimi, Halıcıoğlu, Hüseyinağa, İstiklal, Kadı Mehmet Efendi, Kalyoncukulluğu, Kamerhatun, Kaptanpaşa, Katip Mustafa Çelebi, Keçecipiri, Kemankeş, Kılıçalipaşa, Kocatepe, Kulaksız, Kuloğlu, Küçükpiyale, Müeyyetzade, Ömeravni, Örnektepe, Piripaşa, Piyalepaşa, Pürtelaş Hasan Efendi, Sururi Mehmet Efendi, Sütlüce, Şahkulu, Şehitmuhtar, Tomtom, Yahya Kahya, Yenişehir mahallelerinde de hurda alımı yapan firmalar ve hurdacılar alım yapmaktadır. Hurda fiyatını belirleyen kimi kıstasların başında hurdanın türü ve niteliğidir. Diğer bir kıstas da hurda alımı yapan firmalar ve hurdacıların uyguladığı fiyat politikalarıdır.
Beyoğlu
İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan bir ilçesidir. Kuzeybatısında Şişli ve Kağıthane, doğusunda Beşiktaş ve İstanbul Boğazı, güneyinde ve batısında ise Haliç yer almaktadır. İsmini yine Beyoğlu olan semtten alır.
Beyoğlu kozmopolit kavramının en üst seviyede olduğu bir ilçedir. İstiklal Caddesi ve yakınındaki sokaklar sadece Beyoğlu’nun değil, İstanbul’un da en kalabalık yerleridir. İstiklal Caddesi dışında, Cumhuriyet, İnönü ve Cihangir caddeleri de ticaret ve eğlencenin kaynağı olar caddelerdir. İlçe sınırları içinde kültürel faaliyetlerin yapıldığı tesisler, ilçenin bir kültür merkezi olmasını sağlamıştır. Sinemalar, tiyatrolar, gösteri merkezleri Beyoğlu nüfusundan çok daha fazla nüfusun faydalandığı yerlerdir.
Beyoğlu ilçesi 1924 tarihinde yürürlüğe giren bir yasa ile kurulmuştur. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında Merkez, Beşiktaş, Kemerburgaz, Şişli ve Taksim bucaklarından meydana geliyordu. 1930’da Beşiktaş ilçe statüsü kazanmasıyla Beyoğlu ilçesinden ayrıldı.